Breda Nassaustad

  Activiteiten

  Dagelijkse expositie in de Grote Kerk:

  ZES EEUWEN NASSAUS EN DE GROTE KERK

  Met twee nieuwe mediapresentaties, waarin de Nassaus en Oranje-Nassaus tussen 1403 en 2012 tot leven worden gebracht, wordt In deze expositie hun band met de Grote Kerk van Breda belicht. In tien mediaplayers, die verspreid over het gebouw staan opgesteld, wordt verdiepende informatie aangereikt over de Nassaus en de monumenten en schilderingen die het kerkinterieur zo interessant maken. In de Kooromgang van de kerk wordt door middel van mediapresentaties belicht welke betekenis de Bredase Nassaus hebben gehad voor de architectuur, de schilderkunst, de beeldhouwkunst, de middeleeuwse handschriften, de tapijtkunst en de glasschilderkunst. Aan het einde van de opstelling wordt de bezoeker de weg gewezen naar andere Nassau-bezienswaardigheden.

  Nassau-rondleiding o.l.v. Gilde de Baronie

  De stadsgidsen van Gilde de Baronie organiseren regelmatig speciale Nassauwandelingen.

  Voor data zie de agenda of Gilde de Baronie en bekijk het maandprogramma.

  Op verzoek worden speciale Nassau-excursies voor groepen en bedrijven georganiseerd. Ook kan op locatie de audio-visuele presentatie ‘De Heren van Nassau-Breda’ of ‘Engelbrecht II van Nassau’ vertoond worden.

  Afspraken en informatie via:

  Dhr. J. Joosen, 06-28658030 of mailto: info@gildebaronie.nl

  Breda Nassau Fietsroute

  Deze route leidt u door de oude binnenstad van Breda en door een deel van het buitengebied ten zuiden van de stad. De route heeft een lengte van circa 32 km. In een handzame brochure vindt u een routekaart met routebeschrijving en historische informatie over wat u onderweg ziet.

  De brochure is voor 1,50 euro te koop bij de VVV Breda.

  Nassau-rondleiding (Historische Kilometer) o.l.v. VVV Breda

  Een VVV-gids neemt u mee door de historische binnenstad van Breda. Zo ervaart u het leven van de Nassaus van heel dichtbij. (voor data: zie agenda)

  Voor groepen het hele jaar op afspraak

  Kasteelwandeling VVV

  Tijdens de Kasteelwandeling krijgt u een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel. Vroeger het woonhuis van de eerste Bredase Nassaus. (voor data: zie agenda)

  Het luiden van de Breda Nassauklok

  door het Klokkenluidersgilde Breda

  Activiteiten afgelopen jaren

  • Vijfde Nassaudag (2014)  

   

  Activiteiten rondom Unie van Oranjesteden

  Nassau-beiaardconcerten en orgelconcerten in de Grote Kerk