Breda Nassaustad

  Thé dansant

  De Grote Kerk wordt tijdens de Nassaudag aangekleed als een Tuin der Lusten, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Ieder die dat wil kan tussen 12.00 en 17.00 uur aanschuiven voor een feestelijke thé dansant. Op het menu staan diverse soorten thee met zoete en hartige hapjes uit de tijd van de Nassaus, kleine gebakjes, zoete broodjes, mooie sandwiches en andere ‘adellijke’ lekkernijen. De heerlijkheden worden bereid door Ravanello Food & Concepts, het Cingel College en Fadia Romieh.

  Al heel lang wordt gedacht dat bepaalde voedingsmiddelen stimulerend werken. Dat is van alle tijden: specerijen en kruiden als mosterd, gember, tijm, saffraan en cayennepeper werden gezien als lustopwekkende middelen. Maar ook aan exclusieve levensmiddelen worden vaak bijzondere eigenschappen toegerekend: chocola, oesters, asperges… En er zijn talloze recepten voor drankjes bereid met planten en kruiden en die de liefde moeten laten floreren en stimuleren. Fran Natuurlijk laat je diverse infusies proeven en vertelt je alles  over de kruidenmengsels die in de tijd van de Nassaus werden gebruikt om liefde en lust op te wekken dan wel in te dammen.

  Live klassieke muziek zorgt voor een sfeervolle ambiance en nodigt uit tot dansen. Leer Renaissance dansen van het historisch muziekgezelschap Passi uit Antwerpen. De Nassauharmonie Breda en het Stedelijk Jeugdkoor Breda treden op.

  Voor het buffet van het thé dansant koop je een ticket à € 7,50 of € 5,00 (t/m 12 jaar). Dat kan bij de Grote Kerk, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers (Ginnekenweg 52-54) of aan de balie bij de VVV (Willemstaat 17-19 en Grote Markt 38).

  Bestel je liever vanuit je luie stoel? Bestel dan direct je tickets online via de ticketservice van VVV Breda of via Booking Brabant.