Breda Nassaustad

Thé Dansant

De Grote Kerk wordt tijdens de Nassaudag aangekleed als een Tuin der Lusten, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Ieder die dat wil kan aanschuiven voor een feestelijke Thé Dansant. Op het menu staan diverse soorten thee met zoete en hartige hapjes uit de tijd van de Nassaus, kleine gebakjes, zoete broodjes, mooie sandwiches en andere ‘adellijke’ lekkernijen.

Al heel lang wordt gedacht dat bepaalde voedingsmiddelen stimulerend werken. Dat is van alle tijden: specerijen en kruiden als mosterd, gember, tijm, saffraan en cayennepeper werden gezien als lustopwekkende middelen. Maar ook aan exclusieve levensmiddelen worden vaak bijzondere eigenschappen toegerekend: chocola, oesters, asperges… En er zijn talloze recepten voor drankjes bereid met planten en kruiden en die de liefde moeten laten floreren en stimuleren. Proef diverse infusies en kom alles te weten over de kruidenmengsels die in de tijd van de Nassaus werden gebruikt om liefde en lust op te wekken dan wel in te dammen.

Live klassieke muziek zorgt voor een sfeervolle ambiance en nodigt uit tot dansen. Leer Renaissance dansen van het historisch muziekgezelschap Passi uit Antwerpen. De Nassauharmonie Breda en het Stedelijk Jeugdkoor Breda treden op.

Voor de Thé Dansant koop je vanaf half mei een ticket à € 7,50 (volwassen) of € 5,00 (kinderen t/m 12 jaar). Dat kan online, bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers of aan de balie bij de VVV. Op de dag zelf in de Grote Kerk.