Breda Nassaustad

  Kasteel van Breda

  Het Kasteel vormt het decor voor een groots riddertoernooi waar edellieden elkaar te paard bestrijden. Beleef binnen de poorten van het Kasteel van Breda hoe ridders leefden en hoe zijn hun eeuwenoude ambachten uitvoeren. Met behendigheidsspelen, zwaardvechten en een machtig steekspel. Op het terrein tref je diverse historische figuren. Wie het Kasteel en haar geschiedenis echt wil leren kennen, laat zich rondleiden of bezoekt het Koningin Wilhelmina Paviljoen.

  Beland in de tijd van de Tachtigjarige oorlog, de tijd van de Borgerij Berghen opden Zoom, Merck Toch Hoe Sterck en De Bergsche Battery. Ervaar het kampleven zoals het gebruik van musketten hun kanonnen en piketten en het bereiden van een traditionele kookpot.

  Breda heeft als garnizoensstad een rijke voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld. Bier, chocolade en tuinbouwproducten vonden gretig aftrek bij de vijf kazernes in de stad. Frank Nusselein toont zijn indrukwekkend leger: driehonderdvijftig cadetten en militairen in camouflagetenue geven acte de présence.

  Het programma voor het riddertoernooi is als volgt:

  12.00 uur      Ontvangst en Defilé
  12.30 uur      Riddershow
  13.00 uur      Muziek en dans
  13.30 uur      Riddershow
  14.00 uur      Vuurspuwers
  14.15 uur       Roofvogelshow
  14.30 uur      Pauze
  15.00 uur      Djoust
  15.45 uur      Kinderbattle
  16.00 uur     Afsluiting

  Het riddertoernooi wordt in samenwerking met House of Wax georganiseerd.

   

   

  Home | Valkenberg | Kasteel van Breda | Grote Kerk | Miniaturen- en Poppenhuismuseum | BegijnhofWaalse KerkBouvigne |